Галс ЛТД > Новини > В ЄБРР допомагають побудувати експортну стратегію підприємства

В ЄБРР допомагають побудувати експортну стратегію підприємства

Саме в часи економічної кризи, коли безліч підприємств втратило східні ринки, а європейські здаються недосяжними через високу конкуренцію, ЄБРР пропонує бізнесу нову послугу – як побудувати та підтримати власну експортну стратегію. Ця послуга реалізуватиметься у рамках нової ініціативи ЄБРР з підтримки малого та середнього бізнесу.

Про це йшлося на заході, присвяченому п’ятиріччю Групи підтримки малого бізнесу ЄБРР в Україні. Допомога, яка була здійснена за цей час, вражає. За кошти донорів банку послуги отримали 400 компаній, було освоєно 4,4 млн євро. Сумарно товарообіг на цих підприємствах  зріс на 40%, експорт збільшився на 18%, створено додатково 1500 робочих місць. Компанії отримували й пряму фінансову допомогу. Але головним напрямком Групи підтримки були консалтингові послуги – консультації з маркетингу, побудови стратегії підприємства, управління персоналом,  підвищення якості продукції, здійснення сертифікації тощо. Основними клієнтами ЄБРР стали представники харчової промисловості, машинобудування, дистриб’ютори, фахівці ІТ-технологій.

Лідерами  зрушень, яким сприяли фахівці ЄБРР, можна назвати  компанії «ГАЛС ЛТД» (виробництво екологічно чистого березового соку),  «Екософт» (виробництво фільтрів питної води), «В.М.» (інтернет-магазин копіювальної техніки) тощо.

Крім підтримки безпосередньо бізнесу,  ЄБРР докладає значних зусиль у співпраці з українськими консалтинговими компаніями, які проходять спеціальне навчання та отримують сертифікати консультантів для вітчизняних споживачів. Саме тут отримала старт  група фахівців, яка пропонує послуги з підтримки експорту підприємств.

Раді повідомити членам УСПП – ЄБРР цілковито заслуговує на те, щоб розвивати з ним плідне та тривале партнерство.