За останні роки активного ринкового життя в Україні упаковка увійшла в наш побут на стільки, що сьогодні паковані продукти харчування і товари народного споживання є звичайним явищем.
При цьому, традиційним та, наче б то перевіреним видом упаковки, саме для сокової групи, став т.з. тетра-пак (TetraPak).
Паперові пакети дуже швидко увірвалися на полиці магазинів, витіснивши звідти традиційну для нас, на той час, скляну банку.
Безумовно, такий вид упаковки є більш вигідним для логістики, оскільки є досить легким. Для виробництва – більш практичним, оскільки з ним зручніше працювати. Для складування – більш пріоритетним, оскільки не б’ється. А з точку зору економії – значно дешевшим від скляної тари. Такі, не перший погляд, вагомі та беззаперечні переваги в дійсності можуть бути визначними для споживача… Але чи знає сам споживач, яку ціну йому доводиться платити за такі «+»?
Почнемо з історії.
Насправді, скло вважається другим після бронзи матеріалом, створеним руками людини понад 5000 років тому. Нова технологія виготовлення скляних виробів методом дуття з’явилася у 200 р. до н.е. Скло спочатку стало атрибутом королівських дворів, а потім важливим елементом розвитку торгівлі. Сьогодні, скло широко використовується майже в усіх галузях техніки, медицині, у наукових дослідженнях та у побуті. Використовується скло і в пакуванні продуктів харчування.
Практика свідчить, що стан пакувальної справи в країні демонструє рівень її розвитку.
Таким чином, результати останніх досліджень в 12 країнах Європи показали, що понад 74% споживачів віддають перевагу скляній упаковці перед пластиком, чи навіть картоном та жерстю для продуктів харчування і напоїв. У першу чергу, це пов’язано з тим, що скло зберігає незмінним смак та запах продукту, його властивості і запобігає впливу з боку зовнішніх факторів.
Саме скляна тара визнана всім світом найбезпечнішою та найекологічнішою у пакуванні харчових продуктів.
Саме скляна упаковка є прерогативою у пакуванні натуральних продуктів та продуктів здорового харчування, адже має такі переваги:
Отже, скло – це природній матеріал, який є оптимальним у пакуванні для збереження всіх властивостей продукту. За рахунок цього скляна тара не є токсичною і не може негативно впливати на здоров’я споживачів.
Сьогодні все більше поширюється науково доведена думка про потенційно небезпечний вплив на здоров’я безпосередньо тари продуктів та напоїв.
У США за правління президента Барака Обами було вивчено та опубліковано докладний звіт з питання виникнення раку, де попереджається про відсутність регулювання хімічних речовин, які можуть мати далекосяжні наслідки для здоров’я. А вминулому році Євросоюз заборонив використання«бісфенолу А» в пляшках для маленьких дітей.
Компанія ТзОВ «ГАЛС ЛТД» є виробником 100% натуральних екологічно чистих соків, виключно у скляній тарі з різним фасуванням, адже дбає про своїх клієнтів та їхнє здоров’я – зберігає справжній природній смак та якість своєї продукції, яка є дійсно корисною.